Året 2018

Det har inte varit stor aktivitet på byalagets hemsida men det har varit större aktivitet inom byalaget. Detta är ett försök att sammanfatta alla aktiviteter under 2018 och presentera dessa på hemsidan.

Julgröt 2018

2018 avslutades i sedvanlig ordning med julgröt i bystugan den 9:e december. Ett 30-40 talet personer avnjöt den goda julgröten för att avsluta byalagets år. Tyvär har alla bilder försvunnit i en datakrasch hos den enda fotografen som dokumenterade julgröten.

Sockenmagasin

Sockenmagasinet fick ett nytt tak och en ny trappa i oktober 2018 genom hembygdsföreningen. Byalaget tog på sig att städa upp efter jobbet i samband med den årliga vårstädningen.

Surströmming 2018

Årets surströmmingen serverades den 17:e augusti 2018. Ett 40-tal personer samlades i bystugan för att tillsammans bedöma året strömming. Den fick klart godkänd men bilderna från detta celebra tillfälle försvann i sammma datakrasch som julgrötens bilder.

Slåttanna 2018

Slåttanna på gamla kyrkpllatsen, granne med bystugan, genomfördes den 2:a augusti 2018.Ett 15-tal personer frå byn eller med anknytning till byn hjälptes åt med slåttern som sedan avslutades med fika utanför bystugan.

Midsommar 2018 med dop

Den traditionella friluftsgudstjänsten på den gamla kyrkplatsen, söndagen i midsommarveckan ägde rum den 24 juni 2018.

Det fina vädret och ett dop innebar att 80-100 personer samlats till gudstjänsten som leddes av kommunister Marthin Jönsson som även förrättade dopet av den yngsta medlemmen i Mo byalag.

Gudstjänsten avslutades med kyrkkaffe framför bystugan serverat av damerna i Mo som även bakat bakverken som serverades.

Vårstädning 2018

Den årliga vårstädningen av den gamla kyrkplatsen genomfördes den 19:e maj 2018.

Ett 15-tal personer hjälptes åt och städningen avslutades som vanligt med kaffe, mackor och bröd framför bystugan.

Fikat avslutades med att den mer än 90 år gamla biologen, hembygdsforskaren och läraren Gunnel Malmkvist berättade om sockenmagasinet och filosoferade om gamla mått som kanna och tunna.

Ledningsrenovering etapp 5

Den femte och kanske den sista stora etappen i renoveringen av ledningsnätet i Mo vattenförening genomfördes under maj 2018.

Arbetet påbörjades vid Mo jaktlags samlingsplats och fortsatte sedan över allmänna vägen ner till Märrgård med avstickare på vägen.

Övriga aktiviteter, Sista April, Årsmöte och Vårstädning redovisas separat.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.